صادرات میوه‌های نیمه گرمسیری روند افزایشی دارد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس،زهرا جلیلی مقدم در سفر به استان فارس با اشاره به اینکه دستورالعمل مدیریت برداشت میوه ها در شرایط شیوع بیماری کرونا به همه استانها ابلاغ شده است و شرایط رعایت می شود،تصریح کرد: از طرف فائو نیز اعلام شده است که با توجه به امکان شستشوی میوه های نیمه گرمسیری نگرانی برای مصرف کننده وجود ندارد از این رو شرایط فعلی تاثیری بر روی صادرات میوه های نیمه گرمسیری ندارد، مضاف بر اینکه با توجه به خواص دارویی و ارزش غذایی میوه های نیمه گرمسیری مانند مرکبات و انار و…  در شرایط کرونا، به دلیل میزان ویتامین ث آنها، انتظار میرود میزان مصرف و تقاضای خرید آنها افزایش یابد.
وی با بیان اینکه میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری در کشور سهمی حدود  ۳۸ درصد تولید را به خودشان اختصاص میدهند، ابراز کرد: میزان تولید این میوه ها در کشور حدود ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار تن از سطحی نزدیک به ۷۳۸ هزار هکتار است.
به گفته جلیلی مقدم، ایران در تولید خرما رتبه دوم، انار رتبه سوم، کیوی رتبه چهارم، انجیر رتبه پنجم و مرکبات رتبه هفتم را در دنیا دارد.
وی با اشاره به اینکه استان فارس یکی از بزرگترین تولید کنندگان میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری در کشور است،افزود: این استان بزرگترین تولید کننده انار و انجیر دیم در کشور است.
جلیلی مقدم به برنامه اصلاح، بازسازی و توسعه باغ های میوه گرمسیری و نیمه گرمسیری در برنامه پنج ساله و در سطح 180 هزار هکتار نیز گریزی زد و افزود: از این سطح حدود ۱۴۶ هزار هکتار برنامه اصلاح و نوسازی باغ ها در دستور کار قرار داد و از ارقام تجاری روز دنیا که به تنش ها مقاوم هستند استفاده می شود.
وی اظهار کرد: برنامه های تغذیه عمومی، تغذیه تکمیلی، هرس و عملیات نوین به باغی در این باغ ها اجرا می شود که به دنبال آن افزایش تولید در واحد سطح  را خواهیم داشت که منجر به افزایش بهره وری آب می شود.
مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری کشور تصریح کرد: تاکنون اصلاح و نوسازی باغ ها بر اساس سطوح پیش بینی شده صد درصد اجرا شده است.
9 ژنوتیپ برتر خرما امسال وارد استان فارس می شود

جلیلی مقدم از ورود 9 ژنوتیپ برتر خرما، پنج رقم انار و یک ژنوتیپ نرم هسته به استان فارس خبر داد و گفت: در سال جاری باغ پایلوت پیوند اتصالی (به منظور توسعه ارقام مقاوم به زوال مرکبات) و باغ سازگاری ارقام جدید و تجاری برخی گونه های گرمسیری و نیمه گرمسیری، در استان فارس احداث می شود.
وی افزود: یکی از مواردی که دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری دنبال می کند تولید میوه های گرمسیری  در محیط های کنترل شده  است بنابراین از امسال آناناس رقم md2، کاین و چند رقم تجاری به صورت پایلوت کشت می شود.
جلیلی مقدم اظهار کرد: در حال حاضر رقمی از پاپایا با شهرت بنگالی، در استان فارس تولید می شود اما کشت ارقام جدید تجاری از جمله رقم رد لیدی در دستور کار است.
وی با بیان اینکه  واردات نهال کشت بافتی خرما رقم مجول از استان فارس شروع شده، افزود: با پیگیری های این استان حدود ۳۲ هزار اصله نهال رقم تجاری خرمای مجول  وارد کشور شده است.
مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری کشور تولید نهال رقم واندرفول انار را یکی از اقدامات استان فارس برشمرد و گفت:در سال ۹۶ این رقم را در استان های انار خیز کشور توزیع کردیم و  نتایج بررسی سازگاری آن به زودی منتشر می شود.

لینک کوتاه :

https://fajo.ir/?p=5703

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن چت
پشتیبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس
سلام
چگونه می توانم کمک کنم؟