به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی در استان فارس، رضا فزونی با بیان اینکه از شاخص های مهم اقتصادی می توان به افزایش درصد تولید هفتگی تخم مرغ به بالای 80 درصد برای اولین بار در طول 28 نسل گذشته اشاره کرد، افزود: در سن 27 هفتگی درصد پیک تولید این گله به 83 درصد رسیده است که نشان از پتانسیل بالای مرغان بومی و قابلیت رقابت با طیور اصلاح شده خارجی دارد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در صورت فراهم شدن شرایط محیطی و پرورشی لازم از جمله تغذیه، نور، بهداشت و دیگرموارد مرتبط این توان ژنتیکی مرغان بومی قابلیت افزایش دارد، تصریح کرد: پس از استحصال نسل جدید، نسل 29 در سال جاری و اخذ اولین صفت تحت رکورد گیری از گله مذکور میانگین وزن یکروزگی جوجه ها به بیش از 38.7 گرم افزایش یافته است.
فزونی با بیان اینکه مرکز مرغ بومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با قدمتی حدود 40 سال در زمینه بهبود صفات تولیدی مرغان بومی و افزایش جمعیت مرغ بومی در روستاهای این استان به نتایج قابل قبولی دست یافته است، اظهار کرد: این مرکز در سال گذشته بیش از 110 هزار قطعه جوجه یک روزه بومی با پتانسیل ژنتیکی اقتصادی بالا تولید و در سطح روستاها توزیع کرده است.
وی به وضعیت واحدهای مرغ گوشتی در استان فارس نیز گریزی زد و گفت: این استان با دارا بودن 883 واحد مرغ گوشتی با ظرفیت بیش از 26 میلیون قطعه جوجه ریزی در هر دوره موفق به تولید بیش از 184 هزار تن گوشت مرغ در سال گذشته شده است.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به وجود 11 فارم مرغ مادر گوشتی در این استان نیز اشاره و بیان کرد: واحد های مذکور ظرفیت بیش از 440 هزار قطعه را دارا هستند و در سال گذشته افزون بر 19 میلیون قطعه جوجه یک روزه گوشتی را تولید و به مرغداری ها عرضه کرده اند.
فزونی به موضوع تولید تخم مرغ در استان فارس نیز پرداخت و از فعالیت 63 واحد مرغ تخمگذار به ظرفیت بالغ بر 5 میلیون قطعه خبر داد و گفت: همچنین 16 واحد پرورش پولت به ظرفیت بیش از 900 هزار قطعه در این استان وجود دارد؛ در سال 1400 حدود 57 هزار تن تخم مرغ در استان فارس تولید شده است.