به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی در استان فارس، محمد جواد احمدی با اشاره به الزام دریافت QR-Code برای صادرات محصولات کشاورزی تصریح کرد: بر همین اساس با اجرای نسخه نویسی الکترونیک و حذف نسخه های کاغذی، میزان و نوع سموم مصرفی در محصولات کشاورزی مشخص و قابل رصد می شود.
به گفته وی؛ نسخه های الکترونیک توسط برخی از کلینیک های گیاه پزشکی در شهرستان های اقلید، زرقان و شیراز صادر شده که به تدریج این مهم در سراسر استان فارس اجرایی می شود تا موضوع تولید محصول سالم و امنیت غذایی بیش از گذشته تقویت شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه نسخه نویسی الکترونیک در سطح استان فارس با جدیت پیگیری می شود، اظهار کرد: در اجرای این طرح، نسخههای الکترونیکی توسط کارشناسان کلینیک گیاه پزشکی تجویز و بهره برداران با دریافت کد از طریق تلفن همراه به داروخانههای گیاه پزشکی و مراکز عرضه سموم معتبر مراجعه و آنچه برای محصولات کشاورزی خود نیاز دارد تهیه می نمایند.
وی با بیان اینکه مسئولین فنی داروخانه های گیاه پزشکی نمی توانند نسخه نویسی را انجام دهند، اضافه کرد: داروخانه های گیاه پزشکی دارای مسئول فنی و پروانه تاسیس معتبر از سازمان نظام مهندسی کشاورزی تنها می توانند پس از ارجاع نسخه نسبت به توزیع و در اختیار گذاشتن سموم اقدام کنند.
او با تاکید بر اینکه کلینیک های گیاهپزشکی حق فروش و عرضه دارو و سموم را نداشته و در صورت مشاهده تخلف با آنان برخورد قانونی خواهد شد، افزود: از آغاز اجرای این طرح فقط نسخه های الکترونیکی بر بستر سامانه سانکا در مراجع حقوقی و قضایی قابل استناد و پیگیری است.