روز سه شنبه 30 فروردین کلنگ افتتاح بزرگترین گلخانه اقلید به زمین زده شد.

این مقام مسئول از سرمایه گذار گلخانه ده هکتاری اقلید به عنوان یکی از کشاورزان پیشرو خواست تا با الگو قرار دادن کشورهای توسعه یافته در جهت حفظ اقتصاد کشاورزی،  به منظور صرفه جویی در مصرف آب  و با نگاه بلند مدت، سطحی از این گلخانه را به کاشت درختان مختلف اختصاص دهد.

در ادامه مراسم رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: به منظور فائق آمدن بر چالش خشکسالی سایه انداخته برکلیه امور اقتصادی استان، متقاضیان احداث گلخانه با اختصاص تسهیلات ارزان قیمت مورد حمایت قرار می گیرند که تاکنون از  تسهیلات ارزان قیمت توسعه روستایی بهره‌مند گردیده و سایر متقاضیان نیز از این تسهیلات و یا تسهیلات ارزان قیمت صندوق توسعه ملی بهره مند خواهند شد.

محمد مهدی قاسمی افزود: بهره وری آب در گلخانه را از ۵ تا ۱۵ برابر نسبت به کشت در فضای باز افزایش داشته و با توجه به چالش کم آبی در استان فارس در کنار سایر روش های افزایش بهره وری آب، یکی از روش هایی است که بسیار مورد توجه و حمایت دولت محترم است .

وی با اشاره به اینکه تا قبل از این سطح گلخانه شهرستان اقلید 3/0 (سه دهم) هکتار بوده و اکنون احداث این مجتمع ۱۰ هکتاری گلخانه قدم قابل توجه و موثری است ، افزود:  گلخانه مذکور با تکنولوژی نوین و با اعتبار ۲۲ میلیارد تومانی احداث خواهد گردید، که با بهره مندی از تکنولوژی نوین بیشترین استفاده را از آب باران را داشته و نیاز چندانی به آب چاه ندارد یعنی از پوشش خود گلخانه امکان استحصال آب باران وجود دارد. تکنولوژی مدرن این گلخانه، الگویی برای سایر متقاضیان احداث گلخانه است و سرمایه گذار احداث این گلخانه پیش از این در زمینه مرغ تخمگذار ، مرغ گوشتی و سایر زمینه های کشاورزی با نگاه به بازار صادراتی سرمایه گذاری موفقی داشته است.

گفتنی است کلنگ افتتاح بزرگترین مجتمع گلخانه ای شهرستان اقلید عصر روز پنج شنبه 30 فروردین با حضور استاندار فارس، نماینده مردم شهرستان اقلید در مجلس شورای اسلامی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی به زمین زده شد.

 

 

ادامه مطلب

در دیدار مدیر کل صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران – مرکز فارس با رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس به مناسبت آغاز سال جدید:

محمدمهدی قاسمی از اقدامات صورت گرفته در جهت برون رفت از چالش سنتی بودن بخش کشاورزی به اجرای نظام نوین ترویج اشاره نمود و افزود مراکز خدمات جهاد کشاورزی در حال تعطیل شدن بودند که احیا ومرمت این مراکز انجام شد و به ازای هر 2500 هکتار اراضی یک نفر کارشناس مسئول پهنه جهت برقراری ارتباط بهتر و موثرتر با بهره برداران بخش کشاورزی قرار داده شده و این کارشناسان به اطلاعات علمی و و سایل کارشناسی جهت تعامل دوسویه با مسئولین و بهره برداران مجهز شده،  به هر کارشناسی تبلت اختصاص داده شد و درتالار نظام نوین ترویج تمام نشریه ها و اطلاعیه های مورد نیاز کارشناسان قرار داده شده است. در همین راستا جهت هر مرکز خدمات یک محقق معین در نظر گرفته شده است.

این مقام مسئول اظهار داشت: در جهت برون رفت چالش  کمبود سرمایه‌گذاری در این بخش، ایجاد و توسعه صندوق های حمایت از  بخش کشاورزی در دستور کار قرار گرفته اند که با  بهره‌گیری از این صندوق ها،  تسهیلات کشاورزی با بهره پایین در اختیار بهره‌برداران بخش کشاورزی قرار گیرد،  در حوزه صنایع سند توسعه صنایع نوشته شده و در حوزه بازار نگاه ما به تولید زنجیره ای بوده و تمام مباحث از تولید تا عرضه و کنسانتره محصولات باغی از راهکارهای مدیریت بهره برداری در جهت افزایش در آمد بهره برداران مد نظر ما قرار گرفته است 

وی خاطر نشان کرد: در اجرای آبیاری تحت فشار ۸۵ درصد کمک بلاعوض، مطالعه و آموزش های رایگان در اختیار بهره ‌برداران قرار می‌گیرد و تنها خط قرمز چاه مجاز و زمین غیر تصرفی می باشد که با بهره گیری از مباحث علمی علی رغم چالش آب توان افزایش تولید تا دو برابر وضعیت فعلی را داریم ، لذا نباید هیچ گونه آبیاری سنتی داشته باشیم و در این راستا کمپین” نه به آبیاری غرقابی” در فضای مجازی را راه اندازی شده است.

او  تصریح نمود : به منظور علمی کردن کشاورزی و خروج از کشاورزی سنتی نیازمند همکاری صدا و سیما در جهت آگاه سازی و آموزش بهره برداران کشاورزی و جامعه هدف هستیم.

روز سه شنبه 28 فروردین مدیر کل صدا و سیمای جمهوری مرکز فارس

 با جمعی از مسئولین این سازمان با حضور در سازمان جهاد کشاورزی فارس با رییس سازمان دیدار داشتند.

در این جلسه  مدیر کل صدا و سیمای جمهوری مرکز فارس گفت: تعامل رو به رشد سازمان جهاد کشاورزی با صدا و سیما باعث ایجاد توفیقات ملی و بین المللی و انعکاس اخبار به نحو مطلوبی گردیده است، که این امر مرهون سلوک شخصی رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس، تعامل، شناخت خوب و استفاده مطلوب ایشان از رسانه صدا و سیما است که در جهت پیشبرد اهداف آموزشی- ترویجی و آشنایی مخاطبان با سیاست‌های سازمان جهاد کشاورزی فارس تاثیر گذار می باشد.

سید تقی سهرابی گفت : در سال ۹۶ علی رغم همه مشکلات ، سال موفقی در مجموعه جهاد کشاورزی استان بود و فضای حاکم بر استان فارس فضای همدلی و تعامل و روح حاکم تخصص می باشد.

وی افزود: حوزه بزرگ جهاد کشاورزی وسیع و متنوع است که آشنایی بیشتر همکاران سازمان صدا و سیما با این موضوع به آگاه سازی جامعه هدف با سیاست‌های کشاورزی دولت و استان کمک بسزایی می کند. وی تصریح کرد در شرایط سخت اقلیمی پیش رو  و نیز با مباحث جهانی و بین المللی که امروزه با آن درگیر هستیم راه برون رفت از این پیچ تاریخی تعامل بیشتر هرچه بیشتر می باشد.

سهرابی در ادامه سخنانش در ارتباط با کمپین “نه به آبیاری غرقابی” گفت : صدا و سیما آمادگی همکاری تخصصی در فضای مجازی و نیز حوزه رادیو تلویزیون در جهت  امر خطیر مدیریت منابع آب را دارد و نیز  در ارتباط با آموزش های تحقیقی و ترویجی و همچنین آشنا سازی مخاطب ها در جهت توسعه صنایع تبدیلی با تمام قوا و بدون در نظر گرفتن قراردادهای موجود آمادگی همکاری را در اطلاع رسانی به نحو مطلوب به جامعه هدف را دارد.

 

 

ادامه مطلب

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در مراسم جشن شکرگزاری برداشت گندم:

برای اولین بار در کشور در هر مرکز خدمات یک محقق معین جهت پاسخگویی علمی به مسائل و مشکلات کشاورزان  معرفی شده است .

در جشن شکرگزاری برداشت گندم، محسن علوی نماینده مردم شهرستان های مهر و لامرد در مجلس شورای اسلامی، گفت: کشت بی رویه در سال های گذشته استان  فارس را با خشکسالی مواجه نمود، اگرچه صنعتی شدن استان یک ضرورت است اما کشاورزی و تامین نیازهای اولیه زندگی از ضروریات بسیار مهم تر از صنعت هست، حل مشکل با تامین آب مورد نیاز کشاورزان میسر هست که در دو سه سال گذشته بارندگی های خوبی در منطقه داشتیم حفظ این نزولات الهی با آبخیز داری ، ایجاد سد و اقدامات این چنینی باعث رشد مضاعفی در حوزه کشاورزی می گردد.

وی افزود: ایجاد اشتغال و رفع مشکلات معیشتی مردم باایجاد سد بر روی رودخانه مهران و حفظ و نگهداری نزولات آسمانی این منطقه طبیعتا می تواند سفره های زیر زمینی را سیراب کند و فضا را برای کشاورزان مهیا کند.

در ادامه این مراسم محمد مهدی قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: خداوند را شاکریم علیرغم شرایط سخت اقلیمی باز هم شاهد برداشت گندم هستیم.

وی با اشاره به این که به ازاء هر هزار لیتر آب مصرفی کشورهای توسعه یافته  5/1 (یک و نیم کیلوگرم ) و در ایران 7/0 (هفت دهم) کیلوگرم محصول تولیدی داریم و در جهت رفع مشکل بایستی به دنبال افزایش بهره وری با مدیریت کشاورزی باشیم، افزود: جهت بهره مندی بیشتر کشاورزان از علم و دانش کارشناسان و تسریع در رفع مشکلات، مناطق روستایی پهنه بندی شده و یک کارشناس به عنوان مدیر  به هر پهنه اختصاص داده شد، هر مدیر پهنه بایستی تعاملات بسیار خوب با بهره برداران کشاورزی پهنه خود داشته و جوابگوی مشکلات آنان باشد، در همین راستا برای اولین بار در کشور در هر مرکز خدمات یک محقق معین جهت پاسخگویی علمی به مسائل و مشکلات معرفی شده است.

این مقام مسئول در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: به دلیل برداشت بی رویه از منابع آبی در برخی از مناطق استان فارس دچار بیلان منفی شده ایم، آبیاری تحت فشار بهره وری از آب را حداقل تا سه برابر بالاتر می برد،  ۸۵ درصد از هزینه اجرای آبیاری نوین به صورت یارانه بلاعوض به بهره برداران پرداخت می شود و انتظار داریم با توجه به شرایط خشکسالی حاکم شاهد آبیاری سنتی در هیچ مزرعه ای نباشیم.

وی در ادامه افزود: با آبیاری تیپ در گندم میزان مصرف کشاوزران ۴ هزار متر مکعب است، در روش سنتی دو برابر این میزان مصرف می گردد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: در کشت گلخانه ای ۵ تا ۱۵ برابر افزایش بهره وری آب داریم، بنابراین ارزان ترین تسهیلات با اولویت گلخانه به بهره برداران پرداخت     می گردد، تسهیلات توسعه روستایی با بهره  شش درصد است، اولویت اول گلخانه می باشد و اولولیت بعدی این سازمان در پرداخت تسهیلات در زمینه صنایع تبدیلی تکمیلی بسته بندی فرآوری و سایر محصولات می باشد.

وی با اشاره به این که هر هکتار گلخانه حدود ۱۰ نفر اشتغال زایی دارد،  از خیرین دعوت نمود تا در ساخت گلخانه با هدف اشتغال زایی سرمایه گذاری نمایند.

وی در قسمت دیگری از سخنان خود اظهار داشت: کارشناسان و مسئولین سازمان جهاد کشاورزی، در امر صدور مجوزها، ارائه مشاوره و…در توسعه گلخانه ها نهایت همکاری را با متقاضیان دارند.

این مقام مسئول همچنین در ارتباط با مدیریت نزولات آسمانی گفت: سهمی از اعتبارات تخصیصی صندوق توسعه ملی جهت آبخیز داری به شهرستان مهر و منطقه دارالمیزان تخصیص داده شده است.

شایان ذکر است که جشن شکرگزاری برداشت گندم در بعدازظهر روز چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ در روستای درالمیزان، بخش اسیر، شهرستان مهر برگزار شد که شهرستان مهر یکی از جنوبی ترین شهرستان استان با مساحت ۲۳۹ هزار و ۵۴ نفر و معادل یک ‌چهارم مساحت استان و جمعیت ۶۵ هزار نفر معادل یک دهم جمعیت استان فارس را داراست و در این مراسم محسن علوی نماینده مردم شهرستان های مهر و لامرد در مجلس شورای اسلامی، محمد مهدی قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس، سید محمد موسوی فرماندار شهرستان مهر حضور داشتند.

 

ادامه مطلب

“تشکیل اولین جلسه شورای کشاورزی در سال ۱۳۹۷ در استان فارس “

وی افزود: آب محور بودن در عرصه کشاورزی و نگاه به چگونگی مصرف آب در هر برنامه ریزی اهمیت دارد که خوشبختانه در استان فارس سازمان آب و سازمان جهاد کشاورزی در اجرای عملیات کشاورزی اهداف مشترک داشته و به دنبال تدوین سند مشترک می باشند.

 این مقام مسئول خاطر نشان کرد: معاش مردم لاجرم در استان بایستی پایدار باشد و مطابق با اقتضای امروز در زمینه های مختلف با توجه به بحران آب  برنامه ریزی گردد.

مهندس تبادار در قسمت دیگر از سخنان خود گفت:

مهمترین موضوع در این استان تقویت صندوق ها می باشد، این صندوق ها  به عنوان منابع پایدار و پشتوانه شورای کشاورزی رقم می خورد، اهمیت و آینده مثبت  صندوق ها به بهره برداران بخش کشاورزی شرح داده شود و انتخاب مدیران این صندوق ها با دقت انجام گیرد.

در ادامه این جلسه محمد مهدی قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس  گفت: پیش بینی می شود بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن گندم آبی و ۷۳ هزار تن گندم دیم تولید شود.

وی افزود:دستورالعمل خرید تهیه شده است و در سال زراعی جاری بر خرید کیفی تاکید شده است به نحوی که خرید به صورت شناسنامه دار انجام می گردد، بازدید از مراکز خرید انجام شده است و تمامی مراکز خرید آمادگی لازم را برای خرید گندم کشاورزان را دارند.

دکتر قاسمی در قسمت دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تا کنون ۲۳۱ هکتار کلزا از کشاورزان توسط شرکت غله خریداری شده است و بیش از ۳۹۱ تن محصول تولیدی به شرکت غله تحویل داده شده است.

وی افزود: استان فارس با دارا بودن بیش از ۴۰۰۰ دستگاه کمباین در عملیات برداشت ۲۵ استان کشور مشارکت دارد که با همکاری اتحادیه کمباین داران استان فارس و اداره توسعه فناوری های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی استان فارس معاینه فنی کمباین ها انجام شده است.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به مقاومت پنبه به کم آبی افزود : در سال ۹۳ سطح زیر کشت پنبه در استان فارس ۱۱۹۰۰ هکتار تولیدی معادل ۴۲ هزار تن که در سال ۹۶ به ۱۵۸۲۰ هکتار سطح زیر کشت  با تولید ۵۶ هزار تن رسیده ایم و توسعه کشت آن در دستور کار قرار گرفته است.

ادامه مطلب

روز سه شنبه 30 فروردین کلنگ افتتاح بزرگترین گلخانه اقلید به زمین زده شد.

این مقام مسئول از سرمایه گذار گلخانه ده هکتاری اقلید به عنوان یکی از کشاورزان پیشرو خواست تا با الگو قرار دادن کشورهای توسعه یافته در جهت حفظ اقتصاد کشاورزی،  به منظور صرفه جویی در مصرف آب  و با نگاه بلند مدت، سطحی از این گلخانه را به کاشت درختان مختلف اختصاص دهد.

در ادامه مراسم رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: به منظور فائق آمدن بر چالش خشکسالی سایه انداخته برکلیه امور اقتصادی استان، متقاضیان احداث گلخانه با اختصاص تسهیلات ارزان قیمت مورد حمایت قرار می گیرند که تاکنون از  تسهیلات ارزان قیمت توسعه روستایی بهره‌مند گردیده و سایر متقاضیان نیز از این تسهیلات و یا تسهیلات ارزان قیمت صندوق توسعه ملی بهره مند خواهند شد.

محمد مهدی قاسمی افزود: بهره وری آب در گلخانه را از ۵ تا ۱۵ برابر نسبت به کشت در فضای باز افزایش داشته و با توجه به چالش کم آبی در استان فارس در کنار سایر روش های افزایش بهره وری آب، یکی از روش هایی است که بسیار مورد توجه و حمایت دولت محترم است .

وی با اشاره به اینکه تا قبل از این سطح گلخانه شهرستان اقلید 3/0 (سه دهم) هکتار بوده و اکنون احداث این مجتمع ۱۰ هکتاری گلخانه قدم قابل توجه و موثری است ، افزود:  گلخانه مذکور با تکنولوژی نوین و با اعتبار ۲۲ میلیارد تومانی احداث خواهد گردید، که با بهره مندی از تکنولوژی نوین بیشترین استفاده را از آب باران را داشته و نیاز چندانی به آب چاه ندارد یعنی از پوشش خود گلخانه امکان استحصال آب باران وجود دارد. تکنولوژی مدرن این گلخانه، الگویی برای سایر متقاضیان احداث گلخانه است و سرمایه گذار احداث این گلخانه پیش از این در زمینه مرغ تخمگذار ، مرغ گوشتی و سایر زمینه های کشاورزی با نگاه به بازار صادراتی سرمایه گذاری موفقی داشته است.

گفتنی است کلنگ افتتاح بزرگترین مجتمع گلخانه ای شهرستان اقلید عصر روز پنج شنبه 30 فروردین با حضور استاندار فارس، نماینده مردم شهرستان اقلید در مجلس شورای اسلامی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و جمعی از مسئولین استانی و شهرستانی به زمین زده شد.

 

 

ادامه مطلب

در دیدار مدیر کل صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران – مرکز فارس با رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس به مناسبت آغاز سال جدید:

محمدمهدی قاسمی از اقدامات صورت گرفته در جهت برون رفت از چالش سنتی بودن بخش کشاورزی به اجرای نظام نوین ترویج اشاره نمود و افزود مراکز خدمات جهاد کشاورزی در حال تعطیل شدن بودند که احیا ومرمت این مراکز انجام شد و به ازای هر 2500 هکتار اراضی یک نفر کارشناس مسئول پهنه جهت برقراری ارتباط بهتر و موثرتر با بهره برداران بخش کشاورزی قرار داده شده و این کارشناسان به اطلاعات علمی و و سایل کارشناسی جهت تعامل دوسویه با مسئولین و بهره برداران مجهز شده،  به هر کارشناسی تبلت اختصاص داده شد و درتالار نظام نوین ترویج تمام نشریه ها و اطلاعیه های مورد نیاز کارشناسان قرار داده شده است. در همین راستا جهت هر مرکز خدمات یک محقق معین در نظر گرفته شده است.

این مقام مسئول اظهار داشت: در جهت برون رفت چالش  کمبود سرمایه‌گذاری در این بخش، ایجاد و توسعه صندوق های حمایت از  بخش کشاورزی در دستور کار قرار گرفته اند که با  بهره‌گیری از این صندوق ها،  تسهیلات کشاورزی با بهره پایین در اختیار بهره‌برداران بخش کشاورزی قرار گیرد،  در حوزه صنایع سند توسعه صنایع نوشته شده و در حوزه بازار نگاه ما به تولید زنجیره ای بوده و تمام مباحث از تولید تا عرضه و کنسانتره محصولات باغی از راهکارهای مدیریت بهره برداری در جهت افزایش در آمد بهره برداران مد نظر ما قرار گرفته است 

وی خاطر نشان کرد: در اجرای آبیاری تحت فشار ۸۵ درصد کمک بلاعوض، مطالعه و آموزش های رایگان در اختیار بهره ‌برداران قرار می‌گیرد و تنها خط قرمز چاه مجاز و زمین غیر تصرفی می باشد که با بهره گیری از مباحث علمی علی رغم چالش آب توان افزایش تولید تا دو برابر وضعیت فعلی را داریم ، لذا نباید هیچ گونه آبیاری سنتی داشته باشیم و در این راستا کمپین” نه به آبیاری غرقابی” در فضای مجازی را راه اندازی شده است.

او  تصریح نمود : به منظور علمی کردن کشاورزی و خروج از کشاورزی سنتی نیازمند همکاری صدا و سیما در جهت آگاه سازی و آموزش بهره برداران کشاورزی و جامعه هدف هستیم.

روز سه شنبه 28 فروردین مدیر کل صدا و سیمای جمهوری مرکز فارس

 با جمعی از مسئولین این سازمان با حضور در سازمان جهاد کشاورزی فارس با رییس سازمان دیدار داشتند.

در این جلسه  مدیر کل صدا و سیمای جمهوری مرکز فارس گفت: تعامل رو به رشد سازمان جهاد کشاورزی با صدا و سیما باعث ایجاد توفیقات ملی و بین المللی و انعکاس اخبار به نحو مطلوبی گردیده است، که این امر مرهون سلوک شخصی رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس، تعامل، شناخت خوب و استفاده مطلوب ایشان از رسانه صدا و سیما است که در جهت پیشبرد اهداف آموزشی- ترویجی و آشنایی مخاطبان با سیاست‌های سازمان جهاد کشاورزی فارس تاثیر گذار می باشد.

سید تقی سهرابی گفت : در سال ۹۶ علی رغم همه مشکلات ، سال موفقی در مجموعه جهاد کشاورزی استان بود و فضای حاکم بر استان فارس فضای همدلی و تعامل و روح حاکم تخصص می باشد.

وی افزود: حوزه بزرگ جهاد کشاورزی وسیع و متنوع است که آشنایی بیشتر همکاران سازمان صدا و سیما با این موضوع به آگاه سازی جامعه هدف با سیاست‌های کشاورزی دولت و استان کمک بسزایی می کند. وی تصریح کرد در شرایط سخت اقلیمی پیش رو  و نیز با مباحث جهانی و بین المللی که امروزه با آن درگیر هستیم راه برون رفت از این پیچ تاریخی تعامل بیشتر هرچه بیشتر می باشد.

سهرابی در ادامه سخنانش در ارتباط با کمپین “نه به آبیاری غرقابی” گفت : صدا و سیما آمادگی همکاری تخصصی در فضای مجازی و نیز حوزه رادیو تلویزیون در جهت  امر خطیر مدیریت منابع آب را دارد و نیز  در ارتباط با آموزش های تحقیقی و ترویجی و همچنین آشنا سازی مخاطب ها در جهت توسعه صنایع تبدیلی با تمام قوا و بدون در نظر گرفتن قراردادهای موجود آمادگی همکاری را در اطلاع رسانی به نحو مطلوب به جامعه هدف را دارد.

 

 

ادامه مطلب

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در مراسم جشن شکرگزاری برداشت گندم:

برای اولین بار در کشور در هر مرکز خدمات یک محقق معین جهت پاسخگویی علمی به مسائل و مشکلات کشاورزان  معرفی شده است .

در جشن شکرگزاری برداشت گندم، محسن علوی نماینده مردم شهرستان های مهر و لامرد در مجلس شورای اسلامی، گفت: کشت بی رویه در سال های گذشته استان  فارس را با خشکسالی مواجه نمود، اگرچه صنعتی شدن استان یک ضرورت است اما کشاورزی و تامین نیازهای اولیه زندگی از ضروریات بسیار مهم تر از صنعت هست، حل مشکل با تامین آب مورد نیاز کشاورزان میسر هست که در دو سه سال گذشته بارندگی های خوبی در منطقه داشتیم حفظ این نزولات الهی با آبخیز داری ، ایجاد سد و اقدامات این چنینی باعث رشد مضاعفی در حوزه کشاورزی می گردد.

وی افزود: ایجاد اشتغال و رفع مشکلات معیشتی مردم باایجاد سد بر روی رودخانه مهران و حفظ و نگهداری نزولات آسمانی این منطقه طبیعتا می تواند سفره های زیر زمینی را سیراب کند و فضا را برای کشاورزان مهیا کند.

در ادامه این مراسم محمد مهدی قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: خداوند را شاکریم علیرغم شرایط سخت اقلیمی باز هم شاهد برداشت گندم هستیم.

وی با اشاره به این که به ازاء هر هزار لیتر آب مصرفی کشورهای توسعه یافته  5/1 (یک و نیم کیلوگرم ) و در ایران 7/0 (هفت دهم) کیلوگرم محصول تولیدی داریم و در جهت رفع مشکل بایستی به دنبال افزایش بهره وری با مدیریت کشاورزی باشیم، افزود: جهت بهره مندی بیشتر کشاورزان از علم و دانش کارشناسان و تسریع در رفع مشکلات، مناطق روستایی پهنه بندی شده و یک کارشناس به عنوان مدیر  به هر پهنه اختصاص داده شد، هر مدیر پهنه بایستی تعاملات بسیار خوب با بهره برداران کشاورزی پهنه خود داشته و جوابگوی مشکلات آنان باشد، در همین راستا برای اولین بار در کشور در هر مرکز خدمات یک محقق معین جهت پاسخگویی علمی به مسائل و مشکلات معرفی شده است.

این مقام مسئول در ادامه سخنان خود خاطر نشان کرد: به دلیل برداشت بی رویه از منابع آبی در برخی از مناطق استان فارس دچار بیلان منفی شده ایم، آبیاری تحت فشار بهره وری از آب را حداقل تا سه برابر بالاتر می برد،  ۸۵ درصد از هزینه اجرای آبیاری نوین به صورت یارانه بلاعوض به بهره برداران پرداخت می شود و انتظار داریم با توجه به شرایط خشکسالی حاکم شاهد آبیاری سنتی در هیچ مزرعه ای نباشیم.

وی در ادامه افزود: با آبیاری تیپ در گندم میزان مصرف کشاوزران ۴ هزار متر مکعب است، در روش سنتی دو برابر این میزان مصرف می گردد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: در کشت گلخانه ای ۵ تا ۱۵ برابر افزایش بهره وری آب داریم، بنابراین ارزان ترین تسهیلات با اولویت گلخانه به بهره برداران پرداخت     می گردد، تسهیلات توسعه روستایی با بهره  شش درصد است، اولویت اول گلخانه می باشد و اولولیت بعدی این سازمان در پرداخت تسهیلات در زمینه صنایع تبدیلی تکمیلی بسته بندی فرآوری و سایر محصولات می باشد.

وی با اشاره به این که هر هکتار گلخانه حدود ۱۰ نفر اشتغال زایی دارد،  از خیرین دعوت نمود تا در ساخت گلخانه با هدف اشتغال زایی سرمایه گذاری نمایند.

وی در قسمت دیگری از سخنان خود اظهار داشت: کارشناسان و مسئولین سازمان جهاد کشاورزی، در امر صدور مجوزها، ارائه مشاوره و…در توسعه گلخانه ها نهایت همکاری را با متقاضیان دارند.

این مقام مسئول همچنین در ارتباط با مدیریت نزولات آسمانی گفت: سهمی از اعتبارات تخصیصی صندوق توسعه ملی جهت آبخیز داری به شهرستان مهر و منطقه دارالمیزان تخصیص داده شده است.

شایان ذکر است که جشن شکرگزاری برداشت گندم در بعدازظهر روز چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۹۷ در روستای درالمیزان، بخش اسیر، شهرستان مهر برگزار شد که شهرستان مهر یکی از جنوبی ترین شهرستان استان با مساحت ۲۳۹ هزار و ۵۴ نفر و معادل یک ‌چهارم مساحت استان و جمعیت ۶۵ هزار نفر معادل یک دهم جمعیت استان فارس را داراست و در این مراسم محسن علوی نماینده مردم شهرستان های مهر و لامرد در مجلس شورای اسلامی، محمد مهدی قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس، سید محمد موسوی فرماندار شهرستان مهر حضور داشتند.

 

ادامه مطلب

“تشکیل اولین جلسه شورای کشاورزی در سال ۱۳۹۷ در استان فارس “

وی افزود: آب محور بودن در عرصه کشاورزی و نگاه به چگونگی مصرف آب در هر برنامه ریزی اهمیت دارد که خوشبختانه در استان فارس سازمان آب و سازمان جهاد کشاورزی در اجرای عملیات کشاورزی اهداف مشترک داشته و به دنبال تدوین سند مشترک می باشند.

 این مقام مسئول خاطر نشان کرد: معاش مردم لاجرم در استان بایستی پایدار باشد و مطابق با اقتضای امروز در زمینه های مختلف با توجه به بحران آب  برنامه ریزی گردد.

مهندس تبادار در قسمت دیگر از سخنان خود گفت:

مهمترین موضوع در این استان تقویت صندوق ها می باشد، این صندوق ها  به عنوان منابع پایدار و پشتوانه شورای کشاورزی رقم می خورد، اهمیت و آینده مثبت  صندوق ها به بهره برداران بخش کشاورزی شرح داده شود و انتخاب مدیران این صندوق ها با دقت انجام گیرد.

در ادامه این جلسه محمد مهدی قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس  گفت: پیش بینی می شود بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن گندم آبی و ۷۳ هزار تن گندم دیم تولید شود.

وی افزود:دستورالعمل خرید تهیه شده است و در سال زراعی جاری بر خرید کیفی تاکید شده است به نحوی که خرید به صورت شناسنامه دار انجام می گردد، بازدید از مراکز خرید انجام شده است و تمامی مراکز خرید آمادگی لازم را برای خرید گندم کشاورزان را دارند.

دکتر قاسمی در قسمت دیگری از سخنان خود اظهار داشت: تا کنون ۲۳۱ هکتار کلزا از کشاورزان توسط شرکت غله خریداری شده است و بیش از ۳۹۱ تن محصول تولیدی به شرکت غله تحویل داده شده است.

وی افزود: استان فارس با دارا بودن بیش از ۴۰۰۰ دستگاه کمباین در عملیات برداشت ۲۵ استان کشور مشارکت دارد که با همکاری اتحادیه کمباین داران استان فارس و اداره توسعه فناوری های مکانیزه سازمان جهاد کشاورزی استان فارس معاینه فنی کمباین ها انجام شده است.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به مقاومت پنبه به کم آبی افزود : در سال ۹۳ سطح زیر کشت پنبه در استان فارس ۱۱۹۰۰ هکتار تولیدی معادل ۴۲ هزار تن که در سال ۹۶ به ۱۵۸۲۰ هکتار سطح زیر کشت  با تولید ۵۶ هزار تن رسیده ایم و توسعه کشت آن در دستور کار قرار گرفته است.

ادامه مطلب