به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور با بیان اینکه بیش از 50 گونه گیاه دارویی در استان فارس کشت می شود، تصریح کرد: این استان با تولید 46 درصد از گیاهان دارویی کشور رتبه نخست تولید را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه گیاهان دارویی فرصتی مناسب برای توسعه اقتصادی به شمار می روند، اظهار کرد: بیش از 45 هزار تن گیاهان دارویی در سطح 35 هزار هکتاردر این استان تولید می شود.
این مقام مسئول با اشاره به برنامه توسعه ای کشت گیاهان دارویی، ابراز کرد: سالانه افزایش سطح زیر کشت بیش از 4500 هکتار در استان فارس در دست اقدام است که بسته به شرایط اقلیمی سطح زیر کشت در بعضی ازسنوات تا هفت هزار افزایش می یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: سال گذشته ۱۵ گونه گیاه دارویی در طرح جهش تولید در دیمزار در سطحی بالغ بر ۲۰ هزار هکتار قریب به هفت برابر سطح ابلاغی در این استان کاشته شد.
ارزآوی سالانه بیش از هشت میلیون دلاری حاصل صادرات بیش از چهار هزار تن انواع گیاه دارویی از دیگر موضوعاتی بود که دهقان پور به آن پرداخت و افزود: بیشترین صادرات مربو ط به عصاره شیرین بیان، گل گلرنگ، آویشن، صمغ عربی و برگ به لیمو است و کشورهای حوزه خلیج فارس، انگلستان، آلمان، ژاپن، ترکیه، چین و فرانسه خریدار گیاهان دارویی این استان هستند.
راه اندازی سایت "ستاد گیاهان دارویی استان فارس" برای اولین بار در کشور
دهقان پور؛ از طراحی سایت "ستاد گیاهان دارویی استان فارس" برای اولین بار در کشور در راستای توسعه این گنجینه ارزشمند نیز سخن گفت و اضافه کرد: این سایت به منظور دستیابی بهتر و راحت تر بازدیدکنندگان به دستورالعمل ها، اسناد بالادستی، پتانسیل های منطقه ای در توسعه گیاهان دارویی، بسته های کارآفرینی و روند صدور مجوزهای مرتبط با اين حوزه راه اندازی شده است.
به گفته وی؛ بهره برداران كشاورزي و صنايع، بازرگانان، كارشناسان و محققان می توانند با مراجعه به این سایت به آدرس https://herbalplant.ir از امکانات سایت بهره مند شوند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به تدوین نقشه راه گیاهان دارویی در این سازمان، اظهار کرد: در همین راستا "سامانه داشبورد مديريتي گیاهان دارویی" در این استان و برای اولین بار در کشور راه اندازی شد.
دهقان پور اضافه کرد: با راه اندازی داشبورد مديريتي مذکور، امكان پایش میزان پيشرفت اهداف و برنامه هاي توسعه گياهان دارويي برای مدیران دستگاه های اجرایی عضو ستاد گیاهان دارویی فراهم شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: در "سامانه داشبورد مديريتي گیاهان دارویی"، ۶ شاخص تولید، فراوری، صادرات، سرمایه گذاری، اشتغال و تجویز و مصرف برای هر محصول به طور جداگانه با تعیین دقیق پراکنش جغرافیایی ايجاد شده است که اين امر به روند پيشرفت فعاليت ها، شناسايي و برطرف كردن نقاط ضعف، تسهیل در برنامه ريزي هاي كوتاه مدت و بلند مدت و ارزيابي نهايي كمك شایانی مي نماید.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در حاشیه دیدار با آیت الله لطف اله دژکام نماینده ولی فقیه در این استان و امام جمعه شیراز با اشاره به نامگذاری سال جدید از طرف مقام معظم رهبری به نام "سرمایهگذاری در تولید" تصریح کرد: بخش کشاورزی جزو خصوصیترین بخش اقتصادی کشور و نیازمند مشارکت حداکثری ذیربطان، کنشگران و فعالین اقتصادی این بخش است.
این مقام مسئول با بیان اینکه حدود ۱۳ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور مربوط به بخش کشاورزی است، اظهار کرد: افزایش سرمایهگذاری در این بخش نیازمند یک سری اقدامات و برنامه ها است که می بایست به طور ویژه آن را دنبال کنیم.
به گفته وی؛ تسهیل فرآیند های سرمایهگذاری در بخش کشاورزی همچون حذف مراحل پیچیده ی اداری برای صدور مجوز ها در کوتاه ترین زمان ممکن به منظور ترغیب سرمایه گذاری افراد یکی از این اقدامات است.
دهقان پور می افزاید: توسعه و گسترش ارزیابی مزیتهای نسبی سرمایهگذاری و تولید در بخش کشاورزی یکی دیگر از اقدامات قابل اجراست به این معنا که مشخص کنیم که کدام مناطق استان برای تولید چه محصولات یا صنایع کشاورزی و زنجیره های ارزش قابلیت و توانمندی اجرا دارد که می تواند منجر به افزایش سرمایهگذاری در این حوزه ها شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با یادآوری اینکه بخش کشاورزی بخشی گسترده و متنوع است، ابراز کرد: سرمایه گذاری در زیر بخش های مختلف کشاورزی نیازمند حمایت های تسهیلاتی از سوی دولت محترم است که به صورت سنواتی و در قالب تسهیلات یارانه دار تامین می شود تا بتوانیم به تکمیل طرح های نیمه تمام کمک کنیم.
او افزود: مجلس محترم نیز ظرفیتی را از طریق قانون تامین منابع مالی برای سرمایهگذاری دنبال کرده و کلیات آن را مشخص کرده است و یکسری مجوزهایی برای سرمایه گذاری به دولت محترم داده است که سازوکارهای اجرایی آن باید عملیاتی شود.
دهقان پور اظهار امیدواری کرد: امیدواریم بتوانیم با اتخاذ این رویکردها در سالی که به عنوان "سرمایهگذاری برای تولید" نامگذاری شده است، به سرمایهگذاری بیشتر در این بخش و توسعه بیشتر آن کمک کنیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور تصریح کرد: 350 تن پرتقال و 200 تن سیب زرد و سرخ از امروز بیست و پنجم اسفند ماه به هم استانی های عزیز عرضه می شود.
به گفته وی؛ قیمت ها براساس سیاست کارگروه تنظیم بازار استان ها ۱۵ تا ۲۰ درصد کمتر از نرخ بازار توزیع می شود، قیمت هر کیلو پرتقال42 هزار تومان و قیمت هر کیلو سیب 54 هزار تومان است.
این مقام مسئول اضافه کرد:کیفیت میوه های تنظیم بازار مطابق مشخصات کیفی استانداردهای تنظیم بازار می باشد و در این راستا200تن پرتقال تامسون و 150 تن پرتقال والنسیا تامین شده است.
دهقان پور با بیان اینکه توزیع میوه های تنظیم بازار شب عید تا ۱۵ فروردین ادامه دارد، ابراز کرد: کارگروه تنظیم بازار اقدام به ذخیره سازی میوه کرده است که براین اساس با ازدیاد تقاضا، نوسانی در بازار نخواهیم داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: توزیع میوه تنظیم بازار توسط 48 غرفه در مناطق یازده گانه در سطح شهرستان شیراز صورت می گیرد.
دهقان پور با بیان اینکه روزانه ده اکیپ دو نفره به همراه راننده از مراکز عرضه کالاهای اساسی و غرفه های توزیع میوه شب عید در سطح شهرستان شیراز بازدید می کنند، اظهار کرد:علاوه بر تیم های ناظر، در کنار هر غرفه یک ناظر مقیم از همکاران سازمان جهاد کشاورزی حضور دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ابراز کرد: در صورت مشاهده تخلف با شماره در صورت مشاهده هر گونه تخلف با شماره 32172020 و یا شماره 124 تماس بگیرید و یا از طریق "سامانه پیامک مردم رسی با شماره 10004996" اطلاع رسانی کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور با بیان اینکه در مجموع یک میلیون از اراضی استان فارس مشمول رفع تداخل اراضی کشاورزی است، تصریح کرد: تاکنون65 درصد از این اراضی رفع تداخل شده است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای اجرای طرح تا سال 1400، حدود 71 هزار هکتار اراضی رفع تداخل شده بود، اظهارکرد: بیشترین عملکرد در سه سال اخیر رقم خورد.
این مقام مسئول با بیان اینکه گام اول در حوزه تثبیت مالکیت، رفع تداخلات یعنی رفع اختلاف بین مردم و دولت و قدم دوم صدور اسناد اراضی کشاورزی است، تصریح کرد: با اجرای طرح مذکور، تاکنون یک هزار و 302 پلاک تعیین تکلیف شده است.
دهقان پور با اشاره بر تبصره ۹ ماده ۱۰ «قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول» مبنی بر صدور سند مالکیت مفروزی برای اراضی کشاورزی با هر مساحتی، اظهار کرد: صدور سند مالکیت برای اراضی کشاورزی برعهده سازمان ثبت اسناد و املاک می باشد و استعلام مربوطه از طریق سامانه سحاک برای مدیریت جهاد کشاورزی ارسال می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس ابراز کرد: این سازمان تاکنون 44 هزار و 230 مورد استعلام از سوی سازمان ثبت اسناد و املاک دریافت کرده است که بیش از 21 هزار و 500 مورد در سطحی قریب به 70 هزار هکتار تایید مثبت شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، جاوید عباسی بیان کرد: این عملیات در تاریخ بیستم اسفندماه و با هدف پیشگیری از انتشار آفت سرخرطومی حنایی خرما به وسیله پاجوش و اطلاع رسانی و ایجاد فرهنگ قرنطینه و رعایت اصول بهداشتی قرنطینه گیاهی در جابجایی پاجوش خرما بین باغداران و برخورد با متخلفین انجام است.
به گفته وی؛ شهرستان های خرماخیز استان فارس شامل جهرم، داراب، زرین دشت، جویم، گراش، لامرد، خنج، قیروکارزین و.. شهرستان های هدف در اجرای این مانور بودند.
این مقام مسئول افزود: در این مانور تعدادی پاجوش از چند وسیله نقلیه توقیف شد که یکی از این موارد نسبت به خرید و جابجایی پاجوش از استان خوزستان به استان فارس اقدام کرده بود.
عباسی خاطر نشان کرد: در این عملیات ضمن بازرسی پاجوش ها از لحاظ آلودگی به آفت سرخرطومی حنایی خرما برای صاحبان پاجوش اخطار کتبی صادر شد و آموزش های لازم در خصوص نحوه جابجایی و ضدعفونی پاجوش ها طبق دستورالعمل فنی مربوطه به آنها ارائه شد.
وی با تاکید بر اینکه نقل و انتقال پاجوش خرما عامل اصلی انتقال آلودگی به آفت سرخرطومی حنایی محسوب می شود، به باغداران توصیه کرد؛ قبل از خرید و حمل پاجوش از سلامت باغ های محل تامین آن اطمینان حاصل کنند و نسبت به دریافت گواهی بهداشت از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مورد نظر اقدام شود.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس افزود: لازم است تمامی پاجوش ها مطابق دستورالعمل های فنی و با مشورت کارشناسان حفظ نباتات با سموم مناسب ضدعفونی شوند.
مانور جاده ای برخورد با حمل و نقل بدون ضابطه پاجوش خرما با همکاری مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها و بسیج مهندسین و سپاه پاسداران اجرا شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور با اشاره به اینکه سرانه مصرف گوشت سفید بیش از 170 هزارتن درسال است،تصریح کرد: میزان تولید گوشت مرغ در سال جاری 220 هزار تن بود که علاوه بر تامین نیاز 100 درصدی استان، صادرات به سایر استان ها نیز صورت گرفت.
به گفته وی؛ استان فارس پس از استان های مازندارن، گیلان و گلستان در جایگاه چهارم تولید گوشت مرغ کشور قرار دارد.
دهقان پور اظهار کرد: درسال جاری بیش از دو میلیون و 500 هزار قطعه مرغ زنده و قریب به 11 هزارتن مرغ گرم با مجوز از استان فارس به سایر استان ها ارسال و نیز بالغ بر 20 هزارتن گوشت مرغ منجمد از این استان به سایر استان ها و یا خارج از کشور صادر شده است.
راه اندازی مجدد هفت واحد مرغ مادر راکد با ظرفیت تولید سالانه بیش از 19 میلیون قطعه جوجه یکروزه در هر دوره پرورش و راه اندازی 18 واحد پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت تولید 520 تن گوشت مرغ در هر دوره جوجهریزی در سال جاری از دیگر اقدامات صورت گرفته سازمان جهاد کشاورزی بود که رئیس این سازمان به آن پرداخت.
وی افزود: همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان و نزدیک شدن به ایام نوروز، 1200 تن گوشت مرغ به قیمت هر کیلو ۶۵ هزار و ۷۰۰ تومان در حال توزیع است.
تولید بالغ بر 76 هزار تن تخم مرغ
دهقان پور اظهار کرد: در سال جاری بالغ بر 76 هزار تن تخم مرغ در این استان تولید شد که نسبت به سال گذشته با تولید 65 هزار تن، 16 درصد رشد داشت.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 80 واحد پرورش مرغ تخمگذار با ظرفیتی بالغ بر6 میلیون قطعه در استان فارس در حال فعالیت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه در سال جاری پنج واحد راکد پرورش مرغ تخمگذار مجددا با ظرفیت حدود 200 هزار قطعه راه اندازی شد، گفت: با فعال شدن واحدهای مذکور قریب به چهار هزار تن به تولید در هر دوره پولتریزی اضافه شد.
جوجه تخمگذار مرغ دو مرحله اصلی در زندگی خود طی میکند. این جوجهها در مرحله اول زندگی خود، پولت نامیده میشوند و پس از آن به پرورش دهندگان مرغهای تخمگذار و یا همان تولید کنندگان تخم مرغ، فروخته میشوند. مرغ پولت در واقع، از پرورش جوجه یک روزه و تبدیل آن به نیمچه 90 تا 110 روزه تخمگذار ایجاد میشود، نیمچه تخمگذار پولت از نظر اندازه و وزن، مرغهای بالغ کامل محسوب میشوند، اما هنوز در حال رشد هستند به طوری که هنوز قادر به تخم گذاری نیستند.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور با بیان اینکه استان فارس رتبه اول اجرای سامانه های نوین آبیاری در کشور دارد، تصریح کرد: اجرای طرح مذکور در سطح257 هزار هکتار با استفاده از تسهیلات یارانه دار دولت و یا یارانه مستقیم بود و مابقی توسط خود بهره برداران به صورت خوداجرایی انجام شده است.
به گفته وی؛ سطح اراضی باقی مانده در سطح استان فارس که قابلیت اجرای سامانه های نوین آبیاری دارد حدود صد هزار هکتار است که در صورت تامین اعتبار در یک بازه زمانی پنج تا هفت ساله به انجام می رسد.
دهقان پور؛ از اجرای موفق406پروژه های آب و خاکی در استان فارس در سال جاری نیز سخن گفت و افزود: اجرای سامانه های نوین آبیاری در سطحی قریب به 1600 هکتار از جمله این پروژه ها بود که نسبت به سال گذشته 150 هکتار افزایش داشت.
با اجرای سامانه های نوین آبیاری ، حدود چهار هزار متر مکعب آب در هر هکتار در میزان مصرف آب صرفه جویی می شود.
شبکه آبیاری و زهکشی در 600 هکتار احداث شد
احداث شبکه های آبیاری و زهکشی در سطح 600 هکتار از دیگر اقدامات این سازمان بود که منجر به افزایش بهره وری آب و 30 درصد افزایش راندمان انتقال آب می گردد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در این خصوص گفت: از جمله طرح های شاخص احداث شبکه های آبیاری و زهکشی، در سطح 66 هکتار از اراضی پایاب سد خسویه از توابع شهرستان زرین دشت بود که به طول دو هزار متر اجرا شد که در مجموع با افزایش راندمان آبیاری تا 20 درصد، موجب کاهش تلفات آب به میزان یک میلیون متر مکعب شده است.
احداث جاده بین مزارع به طول 29 کیلومتر در سال جاری؛ از دیگر محورهای سخن این مقام مسئول بود که در این خصوص اظهار کرد: طرح مذکور باعث تسهیل در عبور و مرور ماشین آلات کشاورزی، تسریع در انتقال محصولات به بازار و دسترسی آسان تر به اراضی کشاورزی می شود و از طرفی زمینه کاهش ضایعات را فراهم می نماید.
دهقان پور به اهمیت قنوات نیز گریزی زدو افزود: قنوات تامین آب پایدارکشاورزی ، حفاظت از منابع طبیعی و توسعه کشاورزی و مدیریت موثر منابع آبی را باعث می شوند از این رو در سال جاری تعداد 105 رشته از قنوات به طول 16 کیلومتر در سطح استان فارس مرمت و بازسازی شده است که بیشترین تعداد در شهرستان های خفر، بوانات و فسا اجرا شد.
او اضافه کرد: با مرمت و بازسازی، سالانه به طور متوسط ۱۰ تا ۱۵ درصد آبدهی قنوات افزایش می یابد.
به گفته دهقان پور؛ بر اساس آخرین آمار، سالانه 163 میلیون متر مکعب برداشت آب از قنوات فارس صورت می گیرد که موجب پایداری تولید و ایجاد اشتغال در سطح 28 هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی استان می شود.
تسطیح لیزری به مساحت 140 هکتار اجرا شد
این مقام مسئول با اشاره به اینکه ناهمواری اراضی زراعی، کاهش قابل ملاحظه ای در بازده کاربرد آب در مزرعه را به دنبال دارد، تصریح کرد: با اجرای طرح تسطیح لیزری به مساحت 140 هکتار در سطح استان سالانه حدود 336 هزار متر مکعب در هر هکتار در مصرف آب صرفه جویی میشود.
وی افزود: با یکپارچه سازی و تسطیح اراضی علاوه برافزایش بازدهی استفاده از نهادهها به ویژه آب، افزایش تولید محصولات زراعی، افزایش کیفیت محصول تولیدی و کاهش مصرف انواع کودهای شیمیایی و سموم را نیز به همراه خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: تهیه نقشه های مدیریت پذیر خاک با هدف استفاده از اطلاعات موجود در این نقشه ها در راستای مدیریت پایدار منابع خاک و افزایش تولید، و تهیه طرح الگوی کشت استان از سه سال گذشته در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفته است که تاکنون در سطح استان فارس 5500 هکتار انجام شده است.