به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، محمود باصری با بیان اینکه این تعداد پروانه بهره برداری از ابتدای امسال تا پایان تیرماه صادر شده است، افزود: مبلغ سرمایه گذاری این واحدهای صنایع تبدیلی بیش از چهار هزار و 57 میلیارد ریال بوده است.

به گفته این مقام مسئول؛ راه اندازی واحدهای مذکور باعث کاهش ضایعات بخش کشاورزی به بیش از 9 هزار تن می شود.

وی، به نوع فعالیت این واحدها اشاره کرد و گفت: سردخانه های زیر صفر و بالای صفر، بسته بندی زعفران، حبوبات و خشکبار، تولید عرقیات، برنج کوبی و تولید انواع قهوه، شوریجات و ترشیجات، واحد تولید کنسرو خیار شور، تولید نبات، واحدهای تولیدی انواع فرآورده های حاصل از دانه قهوه، چای، لواشک و آلوچه، واحد بسته بندی میوه تازه و بسته بندی عسل از جمله این واحدها هستند.

باصری؛ ظرفیت تولید واحدهای مذکور را 43 هزار تن اعلام کرد و افزود: ظرفیت جذب ماده خام این صنایع تبدیلی بیش از 53 هزار تن است و در شهرستان های استهبان، کازرون، شیراز، پاسارگارد، فیروزاباد، نیریز، ممسنی، داراب، رستم، مرودشت، آباده، لامرد و جهرم واقع شده اند.

این مقام مسئول، ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی را مؤثرترین راهکار برای کاهش حجم ضایعات کشاورزی، ایجاد ارزش افزوده و رونق کسب و کارهای پربازده عنوان کرد و گفت: توسعه این صنعت و حمایت از تولیدکنندگان می‌تواند نقش حیاتی در افزایش بهره وری بخش کشاورزی داشته باشد.

وی گفت: ایجاد این گونه صنایع برای کشاورزان منفعت‌های بسیاری خواهد داشت و گسترش آن باعث تثبیت سطح درآمد و افزایش سود برای آنها می شود.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطر نشان کرد: توانایی و تخصص مجریان صنایع تبدیلی و غذایی باعث ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در استان، ایجاد ارزش افزوده، امکان صادرات محصول و اثرگذاری آن در بخش کشاورزی خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، سیدعبدالوهاب نقیب ضمن گرامیداشت هفته خبرنگار بیان کرد: آگاهی بخشی و اثرگذاری ارتباط، تنها وابسته به عملکرد خبرنگاران نیست و ضرورت دارد درک عمومی این معنا در شرایط کنونی بین مسئولان کشور ایجاد شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: با همدلی، حس مسئولیت شناسی، تعاون، شناخت اولویت‌ها و توجه به ویژگی‌های عاطفی، عقلانی و رفتاری مخاطبان، بهترین نتیجه در عرصه اطلاع رسانی حاصل می شود.

نقیب به بیان چالش های حوزه خبرنگاری پرداخت و گفت: خبرنگاران از یک سو باید در زمینه تهیه مطالب امانت‌دار باشند و اخلاق حرفه‌ای خبرنگاری را رعایت کنند و از سوی دیگر باید سیاست‌ها و خط‌مشی سازمان خبری خود را رعایت کنند تا بتوانند به فعالیت ادامه دهند اما گاهی مجبور می‌شوند اخلاق حرفه‌ای را قربانی مصلحت‌اندیشی سازمان خود کرده یا اینکه مطلب خبری را با هنر خود نرمتر یا از ابعاد دیگری بررسی کنند.

وی تصریح کرد: بسیاری از خبرنگاران علاوه بر سختی کار خبرنگاری و فرسایشی بودن این شغل از نبود بیمه و امنیت شغلی، تهدید به تعدیل نیروی انسانی رنج می‌برند که بر این مشکلات در چند دهه اخیر افزوده شده است.

این مقام مسئول با اشاره به سختی ها و مشکلات شغل خبرنگاری افزود: با تمامی این مشکلات، خبرنگاری جذابیت‌های خاص خود را دارد، آنها در اکثر موارد زودتر از سایر اقشار جامعه از رویدادهای مختلف آگاهی پیدا می کنند و می خواهند با هنر کلام و قلم خود مطالب را به مردم عرضه کنند و بر آگاهی جامعه بیافزایند.

رئیس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس خاطر نشان کرد: بدون شک آگاهی رسانی به جامعه و امید آفرینی در بین مردم از سنگین ترین وظایف خبرنگاران است و امیدواریم اصحاب رسانه با قلم شیوا و بیان رسای خود در این زمینه فعالیت کنند و نتیجه آن رضامندی جامعه ایران اسلامی باشد.

مجیدرضا پاکاری در یک نشست تخصصی با تاکید بر اینکه الگوی کشت جدید بخش کشاورزی متناسب با شرایط اقلیمی و آب و هوایی فارس یکی از راهبردهای اصلی این استان و مدیریت ترویج قرار دارد، گفت: امروز در کشاورزی باید به منابع در اختیار پایه مانند آب و خاک و نیاز نسل آتی به آن نگاهی فراگیر داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد کشاورزی از اولویت‌های جدی بخش تولید محسوب می‌شود، ادامه داد: برخی از مناطق فارس مستعد کشت گیاهان و میوه‌های مورد نیاز داخل و خارج از کشور هستند که در جنوب استان با فعالیت‌های ترویجی برخی از گلخانه‌ها با هدف افزایش درآمد و تنوع در تولید محصولات درصدد تولید میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری مانند پاپایا یا همان خربزه درختی و پیوستن به چرخه جهانی تامین این محصول گلخانه‌ای هستند.

سرپرست معاونت امور بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی فارس یکی از شرایط تولید پاپایا را رطوبت و دمای بالا دانست و گلخانه‌ها را یک بستر مناسب برای کشت این محصول معرفی کرد و گفت: خواستگاه پاپایا در دنیا مناطق حاره‌ای قاره آمریکا و مکزیک است و هند و برزیل و مکزیک هم از کشورهای پیشتاز در تولید این محصول هستند اما در داخل کشور تمامی استان‌های جنوبی حتی یزد نیز در سالیان اخیر به چرخه تولیدکنندگان جهانی این میوه استوایی پیوستند.

وی با تاکید بر ترویج الگوی کشت‌های جدید و شرایط مناسب گلخانه‌ای برخی از مناطق فارس از تولید این محصول در شهرستان‌ها و توسعه تدریجی تولید آن خبر داد و گفت: نی‌ریز از شهرستان‌های پیش‌رو در تولید پاپایا معرفی شده است اما اخیرا برخی از گلخانه‌ها در شهرستان‌های جنوبی از جمله لار و مهر و حتی قیروکارزین با توجه به ضرورت افزایش درآمد و افزایش عملکرد محصول به جایگزین کردن کشت‌های گوجه‌فرنگی، خیار و فلفل دلمه‌ای به این میوه استوایی اقدام کرده‌اند که علاوه بر کاهش مصرف آب و هزینه‌های کارگری به میزان قابل توجهی در عملکرد اقتصادی کشاورزان تأثیرگذار بوده است.

این مقام مسئول در رابطه با ویژگی کاشت این محصول و زمینه‌‌های مصرف آن اشاره داشت و تصریح کرد: کاشت این محصول نخل مانند در خاک‌های ماسه‌ای و زه‌کشی مناسب پس از دوره ۹ تا ۱۲ ماه به مرحله برداشت می‌رسد و تا ۲۰ سال عمر می‌کند اما بازدهی اقتصادی میوه آن با یک بار کاشت تا ۴ سال ثمر می‌دهد و میوه و برگ آن قابلیت مصرف خام‌خوری در آشپزی، تهیه شیرینی، دسر و حتی طب سنتی و همچنین مصارف دارویی و بهداشتی را دارد.

پاکاری همچنین از قابلیت فرآوری پاپایا و تولید محصولات جدید اطلاع داد و گفت: تولید پاپائین‌ از برگ‌های این درخت و بکارگیری میوه این محصول گرمسیری در صنایع تبدیلی و دستیابی به محصولات فرآوری شده مانند آبمیوه، کنستانتره، مربا و دارو نیز از دیگر قابلیت‌های این کشت گلخانه‌ای محسوب می‌شود.

وی به تجارب موفق کشت پاپایا در دو شهرستان جنوبی فارس اشاره کرد و اظهار داشت: ۲ هکتار در گلخانه شهرستان مهر و ۲۸۰۰ مترمربع هم در گلخانه شهرستان لار اخیرا کشت جدید این محصول توسط بهره‌برداران انجام گرفته است که با تناژ ۷۰ تا ۱۰۰ تن در هکتار توانسته‌اند به میزان قابل توجهی درآمدزایی در بازارهای داخلی و خارجی دست پیدا نمایند.

پاکاری در پایان ایجاد زنجیره ارزش در ترویج و توسعه این کشت جدید را شرط لازم پایداری تولید پاپایا اعلام کرد و خاطرنشان کرد: بازاریابی این محصول و تجارت آن از طریق پایانه‌های صادراتی در کشورهای متقاضی مانند عراق، امارات، روسیه و دیگر عرصه‌ها نیاز به برنامه‌ریزی با محوریت فعالان اقتصادی دارد که می‌تواند پایداری این تولید را در بخش کشاورزی ضمانت نماید‌.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور بیان کرد: این طرح در سال گذشته برای اولین بار در کشور با پیگیری مدیریت آب و خاک این سازمان در سطحی معادل 557 هکتار کلنگ زنی شد که با 191 بهره بردار در 830 قطعه دارای منابع آبی سطحی و زیرسطحی است.

به گفته وی؛ منابع آب این منطقه شامل یک دهنه چشمه با متوسط دبی 120 لیتر بر ثانیه و چهار حلقه چاه با کیفیت عالی با دبی مجموع 108 لیتر بر ثانیه موجود است که مجموع آب در دسترس با در نظر گرفتن دبی آب سطحی میزان 228 لیتر برآورد می شود.

دهقان پور با اشاره به اثرات اجرایی این طرح گفت: حسابداری آب و برآورد دقیق میزان کاهش مصرف آب، حسابرسی آب قابل ارتقا بین بخشی به آب شرب و تامین امنیت آبی در چارچوب همبست امنیت آب، غذا و انرژی از جمله مزایای اجرای آن است.

وی تصریح کرد: تامین سرمایه و پیاده سازی شبکه تجاری و اقتصادی، ارتقا بهره وری آب و امنیت آبی، پیاده سازی شبکه توزیع آب با کیفیت که حاصل کاهش مصرف آب بخش کشاورزی و انتقال به بخش شهری است از دیگر مزایای این طرح است.

این مقام مسئول با بیان اینکه اجرای سامانه های نوین و هوشمند آبیاری از جمله ملزومات اجرای طرح همبست آب، انرژی و غذاست، اظهار کرد: در قالب این طرح با استفاده از اسکن های ماهواره ای و سنجش از راه دور، نیازهای تغذیه ای و رطوبتی خاک ارزیابی و مشخص می شود.

دهقان پور با اشاره به اینکه بهینه سازی حداکثری مصرف آب و نهاده های پایه در این طرح به عنوان هدف دنبال می شود، ابراز کرد: با اتخاذ این رویکرد و سیستم، مصرف نهاده ها کاهش می یابد و کیفیت محصولات تولیدی افزایش خواهد یافت.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس هدف از اجرای طرح همبست آب، انرژی و غذا را توسعه پایدار و بهره برداری بهینه از منابع آب و خاک و پیشگیری از استفاده بی رویه انرژی در بخش های مختلف به ویژه کشاورزی دانست که باعث آلودگی محیط زیست و تخریب منابع آب می شود.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، ابوالفضل زمانی‌فرد با بیان اینکه توسعه کشت گلخانه‌ تابع اقلیم که به نوعی سازگاری با اقلیم و خواستگاه اولیه آن استان فارس است، گفت: این روش نوین کشت از اهداف ترسیم شده وزارت جهاد کشاورزی در نقاط مختلف کشور قرار گرفته است.

وی افزود: این نوع کشت یکی از روش‌های نوین برای تولید محصول است که با توسعه این الگوی کشاورزی به میزان قابل توجهی در حفظ منابع پایه، کاهش هزینه اولیه زیرساخت و هزینه تولید و افزایش بهروری موثر خواهد شد.

زمانی افزایش بهروری را یک راهبرد ملی در تمامی زمینه‌ها به ویژه بخش کشاورزی معرفی و اظهار کرد: در فرآیند کشت گلخانه‌ای تابع اقلیم با هدف ایجاد شرایط دمایی بهینه برای تولید محصول برنامه‌ریزی شده است که با اجرایی شدن آن مبتنی بر ملاحظات بومی به میزان قابل توجهی در مدیریت هزینه‌ها و بکارگیری منابع مانند آب نیز صرفه‌جویی می‌شود.

سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در رابطه با شیوه دستیابی به دمای مناسب رشد محصول در گلخانه های تابع اقلیم، گفت: در این الگوی تولید هیچگونه تجهیزات سرمایشی و گرمایشی استفاده نمی‌شود بلکه با اجرای سازه‌های سبک و پوشش‌ گلخانه‌ای مقاوم تلاش می‌شود تا شرایط مناسب آب و هوایی را با هزینه‌ای به مراتب کمتر و سریع‌تر از گلخانه‌های صنعتی تامین شود.

زمانی با تاکید بر اینکه دستیابی به تولید با این روش می‌تواند در سلامت محصول نهایی موثر باشد، افزود: کاهش تبخیر و تنش‌ آب و تشعشع مضر نوری، محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش اضافی، کنترل سرعت باد، افزایش کارایی مصرف عناصر غذایی، طول دوره رشد گیاه و بهره‌وری از مزیت‌های کشت تابع اقلیم است که می‌تواند به بهبود کمی و کیفی محصولات زراعی و باغی منتج شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه در کشت تابع اقلیم امکان کشاورزی در برخی از ماه‌های سال فراهم می‌شود، اظهار کرد: با استفاده از ظرفیت اقلیم هر منطقه و با کنترل چندین عامل محیطی می‌تواند فرآیند تولید در تمامی فصول سال تداوم یابد که این موضوع زمینه لازم را برای تنظیم بازار برخی از اقلام مورد نیاز مصرفی مانند گوجه فرنگی فراهم خواهد کرد.

وی به برخی از پروژه‌های در دست بهره‌برداری کشت تابع اقلیم استان فارس اشاره کرد و افزود: سطح زیر کشت گلخانه‌ای این شیوه کشاورزی در بسیاری از شهرستان‌ها مانند شیراز، مرودشت، زرقان، فسا، لامرد و ارسنجان در تولید محصولات گوجه فرنگی، خیار سبز و آلوئه‌ورا هم‌اکنون انجام می‌شود که به دلیل مزیت‌های نسبی گفته شده همچنان مورد استقبال کشاورزان در این زمینه بوده و میزان آن رو به افزایش است.

سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، یکی از اهداف کلیدی برنامه هفتم توسعه را توسعه گلخانه‌ها عنوان کرد و گفت: هدف‌گذاری در این الگو منطبق بر برنامه‌های بالادستی است که علاوه بر افزایش عملکرد تولید در واحد سطح، باعث افزایش درآمد بهره‌بردار و امکان صادرات و ارزآوری خواهد شد و به همین دلیل ضرورت دارد مورد اهتمام و حمایت وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی باشد.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، مجتبی دهقان پور در نشست بررسی مسائل بیمه بخش کشاورزی این استان، بیان کرد: کیفیت خدمات بیمه کشاورزی که در حوزه های نرم افزاری و انسانی ارائه می شود باید ارتقا یابد.

به گفته وی؛ تمرکز و پراکنش مسئولین بیمه کشاورزی در مناطق مختلف کشور باید بررسی شود و متناسب با نیاز هر منطقه نسبت به حضور کارشناسان بیمه و ارائه خدمات بیمه ای اقدام شود.

رئیس ستاد بیمه کشاورزی استان فارس با بیان اینکه سیستم های تشویقی بیمه باید در محیط هایی که عوامل خطر کمتر هستند در نظر گرفته شود، اظهار کرد: وفاداری مشتریان به دلیل خصیصه های مثبت و خدماتی که ارائه می دهند برای ما حائز اهمیت است.

دهقان پور افزود: تقویت مالی صندوق های بیمه کشاورزی باعث خدمات رسانی مطلوب تر آنها به بخش کشاورزی خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت بخش خصوصی با رویکرد سودآوری برای صندوق بیمه کشاورزی بهره مند شویم، گفت: باید با مشارکت یکدیگر و با حمایت از این صندوق زمینه را برای سودآوری آن با هدف ارائه خدمات بهتر به کشاورزان فراهم کنیم.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، قدرت اله نوری در نشست ستاد بیمه کشاورزی استان فارس بیان کرد: این طرح امسال به مرحله اجرا در آمده و شامل تمامی عوامل تولید بخش کشاورزی می شود.

به گفته وی؛ ادوات کشاورزی، ابنیه و تاسیسات و سازه های گلخانه ها از جمله مواردی است که در این طرح قرار دارد.

این مقام مسئول با اشاره به ارائه خدمات بیمه در دو طرح ملی کشاورزی قراردادی و توسعه کشت در دیمزارها، افزود: برای اجرای این دو طرح در سال گذشته ۲۰ درصد تخفیف حق بیمه داشتیم و پرداخت آن نیز در زمان برداشت محصول انجام شد.

وی تصریح کرد: در طرح ملی جهش تولید در دیمزارها ۸۰ درصد حق بیمه را صندوق بیمه کشاورزی پرداخت کرد و با توجه به پرداخت ۱۵ درصد حق بیمه توسط جهاد کشاورزی و ستاد اجرایی فرمان امام، سهم کشاورزان فقط ۵ درصد بود.

نوری بیان کرد: در سال گذشته استان فارس دومین استان کشور بود که در سطحی حدود ۳۱۳ هزار هکتار در زیربخش زراعت تحت پوشش بیمه ای قرار گرفت.

نوری تصریح کرد: در بخش شیلات و آبزیان نیز ۴۰ درصد رشد پوشش بیمه داشتیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه پرداخت غرامت خسارت های بخش کشاورزی کشور در سال گذشته ۳۱۳ میلیارد تومان بود، افزود: ۴۳ درصد از این مبلغ به بخش زراعت، ۷۶ درصد به بخش باغبانی و مابقی نیز به سایر بخش ها پرداخت شد.

ضرورت بیمه حوزه دام و طیور با شیوع بیماری های واگیردار

مدیر امور بیمه ای صندوق بیمه کشاورزی کشور با اشاره به شیوع بیماری های واگیردار و افزایش تلفات در حوزه دام و طیور بر اهمیت بیمه این بخش تاکید کرد.

قدرت اله نوری با بیان اینکه طبق بند ۳ ماده ۳۳ قانون برنامه ششم بیمه بخش دام و طیور اجباری است، تصریح کرد: دامداران با پرداخت حق بیمه حدود ۵ تا ۱۰ درصدی که بسیار اندک است می توانند از غرامت حدود ۶ میلیون تومانی بابت هر راس دام بهره مند شوند.

این مقام مسئول افزود: اگرچه این مبلغ نسبت به قیمت دام پایین است اما باعث حفظ چرخه تولید واحد دامی می شود.

به گفته وی؛ عدم آگاهی نسبت به مزایای بیمه حوزه دام طیور و مشکلات اقتصادی این حوزه از جمله عوامل موثر در استقبال کم دامداران از امور بیمه ای است.

مدیر امور بیمه ای صندوق بیمه کشاورزی کشور خاطر نشان کرد: با توجه به قطع پرداخت خسارت های بلاعوض به کشاورزان در دو سال گذشته که توسط مدیریت بحران کشور انجام می شد، در حال حاضر تنها حامی کشاورزان در دولت جمهوری اسلامی صندوق بیمه کشاورزی است از این رو به کشاورزان توصیه می شود نسبت به بیمه حوزه فعالیت خود اقدام کنند.

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، امیرحسین محمدی در بازدید از باغات پسته شهرستان های سروستان و خرامه بیان کرد: تاخیر در شروع آبیاری درختان پسته و کنترل علف های هرز باغات از مهمترین اقداماتی بود که در زمینه کنترل این بیماری انجام شده است. به گفته وی؛ اکثر سرخشکیدگی ها ناشی از مدیریت نامناسب آب بود که در نتیجه اقدامات انجام شده، رطوبت خاک در ریشه درختان کاهش پیدا کرده و خفگی و آب زدگی ریشه ها از بین رفته است. این مقام مسئول با اشاره به اینکه باید آموزش های لازم و تخصصی در زمینه آبیاری درختان پسته به باغداران ارائه شود، تصریح کرد: برگزاری کلاس های آموزشی با تخصص های آبیاری، تغذیه باغات، مبارزه با آفات و بیماری ها از جمله برنامه هایی است که در آینده نزدیک اجرایی خواهد شد. محمدی بیان کرد: در پژوهشکده پسته کشور پیشنهاداتی در رابطه با بهبود وضعیت آبیاری و همچنین مناطق مستعد برای کشت پسته در دست بررسی داریم که تا یک ماه آینده در قالب دستورالعمل به سازمان جهاد کشاورزی ارائه خواهیم داد. وی اظهار امیدواری کرد؛ با مجموعه این اقدامات و بهره گیری از ظرفیت ها و همدلی که در بخش کشاورزی استان فارس وجود دارد بتوانیم در آینده شاهد ارتقا وضعیت تولید پسته در این استان باشیم. این مقام مسئول به وضعیت خوب خاک، مسائل بومی و دانش فراوانی که در استان فارس وجود دارد اشاره کرد و گفت: همگی این ظرفیت ها شرایط را برای تبدیل این استان به عنوان یکی از قطب های پایدار تولید پسته کشور فراهم کرده است. رئیس پژوهشکده پسته کشور افزود: امیدواریم در پژوهشکده پسته کشور بتوانیم با کاهش مصرف آب و افزایش راندمان آبیاری، گامی در جهت افزایش تولید پسته کشور برداریم.

زیر مجموعه ها