رئیس دفتر محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به آغاز برداشت گندم و جو در استان فارس گفت: بر اساس مواد قانون، جریمه نقدی و حبس در انتظار افرادی است که اقدام به آتش زدن بقایای گیاهی و کاه و کلش مزارع می کنند.
رئیس دفتر محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از چاپ استاندارد ملی ایران با عنوان پیش بینی میزان دریافت باقی مانده آفت کش ها از طریق رژیم غذایی - راهنما با شماره ملی 22665 توسط گروه محیط زیست و سلامت غذا خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دفتر محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، محمد مهدی غیاثی ضمن اشاره به این که استانداردهای ملی استانداردهایی هستند که در هر کشور توسط سازمان متولی استانداردسازی تدوین میشوند و باید تامین کننده حداقل کیفیت قابل قبول برای یک فرآورده یا خدمت باشند، بیان کرد: با توجه به این که تدوین استانداردهای زیست محیطی مورد نیاز در بخش کشاورزی در دستور کار این گروه قرار دارد، استاندارد ملی ایران با عنوان پیش بینی میزان دریافت باقی مانده آفت کش ها از طریق رژیم غذایی – راهنما با دبیری آناهیتا یزدان پاک و همکاری اعضاء کمیسیون فنی که شامل رئیس سازمان جهاد کشاورزی و گروه محیط زیست و سلامت غذا و محققین مرکز تحقیقات، علوم پزشکی و استاندارد به چاپ رسید.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: هدف از تدوین این استاندارد، ارائه راه کارهایی در زمینه روش پیش بینی میزان دریافت باقیمانده آفت کش های مورد استفاده در محصولات کشاورزی با مصرف غذایی می باشد.
وی تصریح کرد: اجرای استاندارهای ملی به نفع تمام مردم و اقتصاد کشور است و باعث افزایش صادرات و فروش داخلی و تامین ایمنی و بهداشت مصرف کنندگان و صرفه جویی در وقت و هزینه ها و در نتیجه موجب افزایش درآمد ملی و رفاه عمومی و کاهش قیمت ها می گردد.
رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: تقارن هفته جهاد کشاورزی و هفته محیط زیست در روزهای 21 تا 23 خرداد ماه فرصت مناسبی است برای ارج نهادن به اخلاق زیست محیطی در کشاورزی است.
رئیس دفتر محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: کسب مقام اول تولید محصولات کشاورزی استاندارد در کشور، برگ زرینی دیگر از مجموعه افتخارات بخش کشاورزی فارس در سال 1398 می باشد.
به گزارش روابط عمومی دفتر محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی فارس، محمد مهدی غیاثی ضمن اشاره به این که در سال 1398 فارس با دریافت 26 پروانه استاندارد تشویقی و با تولید قریب به 3 هزار تن، استان پیشرو در کشور بوده است، بیان نمود این موفقیت مرهون زحمات تلاشگران عرصه امنیت غذایی در بخش کشاورزی استان( کشاورزان و کارشناسان کشاورزی) می باشد.
وی اظهار کرد پروانه های استاندارد تشویقی جهت محصولات مختلفی نظیر پیاز، سیب زمینی، گوجه فرنگی، خیار گلخانه ای، کلم پیچ، لوبیا، بادمجان، کدوسبز، چغندر، سیب، پسته، زردآلو، انگور، پرتقال، نارنگی و انار صادر گردیده است.
غیاثی تاکید کرد از الزامات تحقق امنيت غذايي، سالم بودن مواد غذايي است و تامين غذاي سالم در گرو توليد هدفمند و ارتقاء كيفيت محصولات کشاورزی و استانداردسازی آن مي باشد که در نهایت منجر به ارتقاء سلامت جامعه می گردد که این مهم باید بیشتر مورد توجه آحاد جامعه و مسئولین امر قرار گیرد؛ آحاد جامعه در زمینه استفاده بیشتر از محصولات استاندارد و مسئولین در راستای تخصیص اعتبار و ردیف بودجه ای خاص به این امر.
وی تصریح کرد در صورت تامین هزینه های گواهی استاندارد تشویقی، یقینا تعداد پروانه ها افزایش خواهد یافت، به طوری که در سال 1398، استان فارس موفق به صدور 119 نشان استانی حد مجاز آلاینده های کشاورزی ( ICM ) گردید که در این گواهی ها، تنها هزینه های مرتبط با شرکت بازرسی حذف گردیده است و سایر مراحل همانند استاندارد تشویقی است و با احتساب هر دو پروانه میزان تولید محصولات گواهی شده قریب به 30 هزار تن می باشد.
غیاثی در ادامه روند ملی دریافت پروانه کاربرد نشان حدمجاز آلاینده ها در محصولات کشاورزی در قالب استاندارد تشویقی را این چنین بیان نمود که متقاضی پس از ثبت نام در پایگاه محصولات گواهی شده و ارگانیک به آدرس cerganic.maj.ir و انتخاب مدیر کنترل کیفی و شرکت بازرسی، نظارت مستمر کارشناسان از ابتدا تا برداشت محصول، نمونه برداری توسط شرکت بازرسی در زمان برداشت و ارسال نمونه ها به آزمایشگاه های همکار استاندارد و معتمد سازمان، در صورت منطبق بودن آزمایشات باقیمانده سموم، نیترات و فلزات سنگین و طرح در کمیته علائم، اداره کل استاندارد نسبت به صدور پروانه استاندارد تشویقی اقدام می نماید.
رئیس دفتر محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: جلسه چگونگی استقرار آزمایشگاه در ورودی میدان تره بار شیراز و چگونگی بررسی ورود محموله های تولیدات خام کشاورزی به منظور هویت سنجی تولید برگزار شد.
رئیس دفتر محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: سال گذشته این استان با اخذ 26 عدد پروانه استاندارد تشویقی رتبه اول را در کشور کسب کرد.
رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از احداث کانال فاضلاب نصر شرقی در شهر شیراز در راستای ممانعت از آبیاری مزارع کشاورزی با فاضلاب خام با همکاری دستگاه های ذی ربط خبر داد.
رئیس گروه محیط زیست و سلامت غذا در سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: کارگاه آموزشی مدیریت پسماند با شرکت 35 نفر از رابطین محیط زیست شهرستان ها و کارشناسان سازمان به مدت سه روز در مرکز آموزش بعثت برگزار گردید و در انتها با بازدید از سایت تولید بیوگاز از فضولات دامی پایان پذیرفت.