همایش محققان معین استان فارس با موضوع بررسی راه کارهای بهبود اثر بخشی فعالیت محققان در حوزه مدیریت دانش با حضور قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس، زارع رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان، مدیران، کارشناسان و محققان معین بخش کشاورزی فارس در سالن مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی برگزار شد.
مهدی صادقی در همایش فرصتهای سرمایهگذاری در آباده گفت: یکی از بهترین راهکارهای توسعه اشتغال در مناطق روستایی و در نتیجه جلوگیری از مهاجرت بی رویه، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، افزایش ارزش افزوده محصولات با توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی است.
صادقی افزود: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی، بازگشت ارزش افزوده محصولات کشاورزی را موجب میشود که یکی از محورهای مهم توسعه پایدار است.
او اظهار کرد: توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و صنایع در دو دهه اخیر به صورت یک راهبرد مشخص در امر توسعه و برنامه ریزی روستایی در دستور کار بخش کشاورزی قرار گرفته است.
کاشت چغندرقند پاییزه در بهرهوری آب، تداوم تولید و اشتغال مؤثر است
در این نشست اسماعیل تبادار استاندار فارس با اشاره به اینکه در فارس از اقتصادکشاورزی نمیتوان چشم پوشی کرد، افزود: بخش کشاورزی یکی از ظرفیتهای مهم این استان محسوب میشود که باید به اقتضای زمان مدیریت کرد، راهکارهای مناسب و عملیاتی را برای کنترل و مدیریت آب مصرفی در این بخش تدوین و از محققان، تحلیلگران،کارشناسان و راهبران استفاده کرد.
تبادار اظهار کرد: کشت چغندرقند پاییزه بهرهوری جدی را در آب همراه داشته و با توجه به فعالیت کارخانههای قند در این استان، توسعه این کشت امر بسیار خوبی بوده که برای سالهای اول باید برنامه نظاممند در نظر گرفته شود و با توجه به میزان بذر باید اولویتهای منطقهای برای کاشت تعریف شود که بدون شک لزوم فراهم کردن مشوقها و حمایتهای مختلف برای کشاورزان و کارخانههای قند در تسهیل این امر موثر خواهد بود.
این مقام مسئول گفت: از تمام کسانی که با اجرای این کار باعث فراهم کردن اشتغال، بهرهوری آب و تداوم تولید شدهاند، تشکر و قدردانی میکنم.
استاندار فارس در ادامه با بیان اینکه در توسعه کشت چغندر قند پاییزه به لحاظ ویژگیهای آن، باید در زمان کاشت و برداشت محصول، پیشبینی شرایط حمل محصول به کارخانه و هماهنگی بین کشاورزان و کارخانه برنامهریزی کرد، تصریح کرد: مدیریت باید نظام گرفته و قبل از واقعه انجام شود.
در ادامه علیرضا یزدانی مشاور وزیر و مجری طرح چغندر قند وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه توسعه کاشت چغندر قند پاییزه در سطح 23 هزار هکتار در کشور پیشبینی شده، افزود: کشت چغندر قند پاییزه از سال ۱۳۹۳، در سطح ۲۰۰۰هکتار در سطح استان خوزستان آغاز شد تا سال زراعی 97-96 به 17 هزار هکتار رسید.
یزدانی با بیان اینکه بعد از استان خوزستان، استانهای فارس و گلستان بیشترین سطح زیرکشت چغندرقند پاییزه را دارند، تاکید کرد: در سال گذشته با تولید 8 میلیون تن چغندرقند رکورد تولید این محصول شکسته شد و با احتساب شکر استحصالی از نیشکر بیش از 2 میلیون تن شکر در کشور تولید شد که در تاریخ صنعت قند بی سابقه است.
محمد مهدی قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس در این نشست با بیان اینکه فارس از استانهای مستعد کشت چغندر پاییزه است، اظهار کرد: مصرف آب در کشت چغندرقند پاییزه ۵۰ درصد کمتر از چغندرقند بهاره بوده و بهرهوری از آب در این نوع کشت بالاتر است، بنابراین آموزشهای ترویجی لازم در ارتباط با توسعه این نوع کشت به بهرهبرداران ارائه شده است.
قاسمی با اشاره به اینکه در چغندر قند پاییزه رعایت تاریخ کاشت و برداشت مناسب اهمیت خاصی داشته، افزود: بهترین زمان کاشت این محصول ۱۵ مهر تا ۱۰آبان است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۳۰۰ هکتار چغندرقند پاییزه در استان فارس کشت شد و برنامه ابلاغی از سوی وزارت متبوع امسال کاشت چغندر قند در ۲۵۰۰ هکتار در فارس است، تاکید کرد: عدم پرداخت بهموقع پول مهمترین مانع کشت در سال جاری است.
توکلی مشاور استاندار در امور کشاورزی اظهار کرد: به ازای هر متر مکعب چغندر قند پاییزه ۱۴۰۰ گرم شکر و در چغندر قند بهاره ۷۰۰ گرم تولید شده است.
وی با بیان اینکه جمعبندیها در جلسات متعدد با باغداران و مدیران استانی، نشان داد که این عارضه تنها توسط آفات و یا عوامل بیماری زا ایجاد نشده، افزود: عوامل مختلفی از جمله بالا رفتن گرمای تابستان در ماههای گذشته، همچنین مسائلی نظیرجابهجایی نهال، مسائل تغذیهای، مشکل خاک و مجموعهای از عوامل مختلف باعث بروز این عارضه در یک درخت یا باغ میشود.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی فارس، سعید سعادت مشاور وزیر و مدیرکل دفتر محیط زیست و سلامت غذا وزرات جهاد کشاورزی، در نشست کارگروه سلامت و امنیت غذایی در شهرستان آباده با اشاره به اینکه موضوع اصلی جلسه سلامت و ایمنی محصولات کشاورزی و تولید محصول گواهی شده بود، گفت: محصول گواهی شده به محصولی اطلاق میشود که باقیمانده سموم، آفتکشها و آلایندههای شیمیایی در آن پایینتر از حد مجاز بوده و این محصول حاوی کلیه عناصر غذایی مورد نیاز بدن باشد و نقش خوبی در تغذیه انسان ها و افراد جامعه داشته باشد، بنابراین تولید محصول سالم یکی از اهداف و ماموریتهایی است که امسال وزارت جهاد کشاورزی به جد دنبال می کند.
صبوریپور تصریح کرد: این صندوق ها با مشارکت شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی فارس و در شهرستانهای فیروزآباد، جهرم و اقلید گشایش یافت.
کاوسی با بیان اینکه بیش از 60 نفر از بانوان شاغل در سازمان جهاد کشاورزی فارس و ادارات تابعه در این دوره شرکت کردند، افزود: این دوره با هدف آشنایی خواهران با خواص گیاهان دارویی و نحوه صحیح استفاده از آنها برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس محمد مهدی قاسمی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، در جلسه کمیته فنی بذر این استان به ضرورت راه اندازی سامانه پایش تولید و توزیع بذور اصلاح شده با هماهنگی معاونت بهبود تولیدات گیاهی و اداره آمار در جهت کاهش هزینهها و تسریع در امر تولید و توزیع بذور تاکید کرد.